Döms till fängelse för inbrott

En 23-årig man från Västerviks kommun döms till sex månaders fängelse för grov stöld och ringa narkotikabrott.

Västervik2018-03-28 00:00

Den 27 maj 2017 gjorde mannen inbrott på en fastighet på Västerlidsvägen i Överum, där han stal en grästrimmer. 23-åringen själv har varken kunnat förneka eller erkänna brottet på grund av sin alkoholpåverkan. Före inbrottet hade han varit i Gamleby och druckit en större mängd alkohol. Han hade även tagit narkotika i form av cannabis.

En granne som blev vittne till inbrottet såg hur 23-åringen tog sig in i huset genom att slå sönder fönstret till altandörren. Han hörde sedan hur eller flera källarfönster krossades. Grannen larmade polisen som följde efter gärningsmannen i bil. Där Ringvägen och Adelswärdsvägen korsas mötte de 23-åringen, hållandes i en grästrimmer.

Mannen förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i december 2016 för bland annat misshandel, olaga hot och ofredande.

Nu döms han till sex månaders fängelse för grov stöld och ringa narkotikabrott.

Inte heller narkotikabrottet har 23-åringen kunnat erkänna. Han uppger att han kan ha fått i sig narkotikan men glömt hur det gick till. Enligt tingsrätten är det dock ställt utom rimligt tvivel att mannen varit medveten om att han brukade narkotika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om