Dyker med upplevelsecentrum som mål

Vajande palmer, het sand och badvänligt hav med en vacker och fascinerande undervattensvärld. Rena rama paradiset för dykare. Men Anders och Jasmin Jälmsjö valde att lämna Kap Verde och istället lägga all tid och kraft på att utveckla Västervik som dykdestination.

Västervik2015-08-22 04:06


Stefan Axelsson tar ett kliv ut i vattnet från bryggan vid Västerviks gästhamn. Han är på tillfälligt besök i Västervik och passar på att dyka tillsammans med Anders och Jasmin Jälmsjö. Klivet i vattnet föregicks av en beskrivning av vad som väntar under ytan.
- En gul boj är förankrad i en bottenplatta som ligger på fyra meters djup. Där gör vi en koll. Sedan tar vi oss längs med Notholmen där det ligger vrak och lite annat spännande att titta på, säger Anders Jälmsjö.
- Gästhamnen är en väldigt bra plats att dyka på, bara ett stenkast från dykcentret. Och med en hel del kul att uppleva!

Träffades genom dykning
Det var just dykningen som förde samman paret Jälmsjö. Anders har velat bli dykare sedan han var fyra år och såg Den tysta världen av Jacques-Yves Cousteau.
- Jag tog dykcert i Australien i mitten av 1980-talet. Fortsatte dyka i Sverige och genom en kontakt fick jag i uppdrag att åka till Hurghada i Egypten för att starta ett dykcenter. Jag skulle vara där i två månader, men blev kvar i 14 år.
Jasmin tog dykcert i Egypten 2007, började jobba i dykbutik och utbildade sig till instruktör.
Hon från Berlin, han från Vetlanda. Båda med äventyr och dykning som gemensamt intresse.
- Vi träffades i Hurghada 2007, berättar Anders. Sedan 2011 är vi ett par, gifte oss i december 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om