Efter åtta år: "Äntligen är macken på gång"

Nu är det glada miner i Ankarsrum. Ja inte bara där. Alla som passerar på Riksväg 40 i höjd med Ankarsrums idrottsplats kommer snart ha möjlighet att stanna till och tanka. Den nya containermacken är kort sagt efterlängtad.

Västervik2016-04-09 08:03

När Torbjörn Gustavsson tillträdde som ordförande i Ankarsrums Samhällsförening för 2,5 år sedan var det ett kroknat gäng han mötte. Åtminstone när det gällde planerna att få till en ersättning för den mack som lades ner 2008.

- Det fanns under många år en grupp i samhället som jobbade för en ny mack, men för cirka tre år sedan fick de nej från Q-star, säger Torbjörn Gustavsson.

Som ny ordförande såg han till att det blev en nystart för tankarna på en mack.

- Donald Öfverberg tipsade om att ta kontakt med Peter Nordh som äger bensinföretaget GP, och som även driver containermackarna i Blankaholm och Södra Vi. Det visade sig att han var intresserad.

Efter en hel del turer fram och tillbaka är nu första skopan med grävmaskinen tagen. I måndags började Ingmar Eklund gräva.

Eventuellt kan det bli klart för tankning redan i slutet av april, men maj känns mer rimligt, tror Leif Edström och Bengt Carlsson från samhällsföreningen.

- Det här är en stor sak för Ankarsrum. Alla vi pratat med är väldigt glada och ser fram emot att kunna tanka här.

Vi tittar ut över det än så länge leriga området, som gränsar mot Återvinningsstationen och som bara ligger ett par stenkast från riksvägen. Numera är det inga problem att se raksträckan och alla bilar som susar förbi. Skogsområdet intill har nämligen gallrats, röjts och snyggats till i samband med att det blev klartecken för macken.

- Fyra markägare som gränsar mot kommunens tomter har öppnat upp och gjort fint, friställt ekar och tagit fram ett vackert område. Vi är väldigt nöjda, säger Torbjörn Gustavsson.

- Det märks också att många är nyfikna. Det har blivit ett nytt promenadstråk ut hit, konstaterar Leif Edström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om