Västerviksbon drabbades av bluff-företaget: "Skandal"

I juni stängde Doktorgruppens coronatestmottagning i Västervik utan förvarning. Sedan dess har det uppdagats att företaget utfärdat falska intyg för negativa test. Utredningen kring det hela prioriteras högt.

På Hamngatan kunde man boka tid för provtagning hos Doktorgruppen. En dag var mottagningen stängd, trots inbokade besök.

På Hamngatan kunde man boka tid för provtagning hos Doktorgruppen. En dag var mottagningen stängd, trots inbokade besök.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2021-08-10 09:04

Mannen som misstänks ligga bakom den liga som kopplats till Doktorgruppen är på flykt. Aftonbladet skriver på söndagen att kammaråklagare Carl Mellberg inte vill berätta huruvida man vet var mannen kan befinna sig.

– Det är en mycket prioriterad utredning hos Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten. Det jobbas väldigt hårt inom båda myndigheterna för att utredningen ska kunna nå sitt slutmål, att hitta bevisning mot rätt personer och att en lagföring sker, säger Mellberg till Aftonbladet.

Anneli Krantz var en av Västerviksborna som hade bokat tid hos Doktorgruppens Västerviksmottagning. Hon skulle ta ett test inför en jobbresa till Köpenhamn, men när det var dags var mottagningen stängd.

– När jag var där och bokade så frågade jag om man verkligen skulle hinna analysera på så kort tid. De lovade mig att det skulle gå, berättar Anneli.

Anneli fick aldrig någon mer information från företaget. Hon betalade inget i förskott, så hon förlorade inga pengar till företaget. Däremot blev hennes bokade resa inställd.

– Jag har inte gjort någon polisanmälan. Jag blev ju inte lurad på pengar, så jag har inget att anmäla för, säger hon.

Anneli har inte följt riksmedias rapportering kring ligan.

– Jag tycker bara att det är skandal. Många har inte kunnat åka hem, som har nära och kära i andra länder. Och så gör de såhär. Det är fruktansvärt, säger hon.

– Jag hoppas att de får något straff.

Karta: Hamngatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!