Ekologiskt och närproducerat på tallriken

Man kan med fog säga att Henrik Arkåsen har "sin slev fylld" - det vill säga mycket att göra.
Förutom att han är lärare, kock och restaurangägare kompletterar han nu detta med en bok som naturligtvis handlar om mat.

Drömmen för en kock är naturligtvis att ge ut en egen kokbok. Nu har Henrik Arkåsen gjort just det.

Drömmen för en kock är naturligtvis att ge ut en egen kokbok. Nu har Henrik Arkåsen gjort just det.

Foto:

Västervik2008-10-08 06:34

Henrik är född i Växjö och sin utbildning till kock genomgick han på Grythyttan, en av landets främsta orter med anknytning till matkultur, utbildning och annat som handlar om det dukade bordet.
Första gången Henrik kom till Västervik var 2001, då som pizzabagare med lite nya idéer i huvudet.
- Det blev fler och fler besök och jobb att utföra i Västervik och till slut var det inte längre någon idé att bo kvar i Stockholm.
2004 bosatte han sig här med sin Emma och i dag är Henrik involverad i butiken Ost & Deli, restaurang Saltmagasinet vid Kulbacken och även Gusto som är en restaurang i den centrala stan med inriktning på mat från alla världsdelar.
Dessutom är han gästlärare i designmatlagning ett par dagar i veckan vid KY-utbildningen i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om