Elever kunde inte ta sig till skolan

Minusgrader, snömodd och gömda isfläckar ställer inte bara till med besvär för trafiken i länet. Även skolorna drabbas av det svåra väderläget.

Västervik2018-03-01 10:15

Kristina Jonsson är rektor för skolorna i Blackstad och Hjorted. Där har både elever och personal fått stanna hemma på grund av snöovädret.

- De flesta har tagit sig till skolan, men vi har ett fåtal elever och personal som fått stanna hemma, som är insnöade, säger Kristina Jonsson.

Vad händer med eleverna som inte kan ta sig till skolan?

- De får en lovdag. Vi hade en liknande situation för några månader sedan när det var riktigt halt väglag. Då får eleverna ta ledigt. Nu rör det sig dock bara om ett fåtal elever, det stora flertalet är i skolorna.

Skolskjutsarna går

Det är inte bara i Västervik som vädret har varit besvärligt de senaste dagarna. På Öland var samtliga skolskjutsar inställda under tisdagen och onsdagen.

- Jag bor själv i Vimmerby och här är det sämre väder idag (onsdag) än vad det var igår, säger Kristina Jonsson. Jag vet att flera i personalen har valt att ta sig till skolan med buss istället, på grund av det besvärliga väglaget.

Har skolskjutsarna påverkats?

- Nej, vad jag har hört så har de tagit sig fram som de ska.

Daniel Dolk är rektor på Ellen Keyskolan i Västervik.

- Jag är inte helt uppdaterad, men vad jag har hört så har det varit lugnt. För eleverna ska det inte ha varit några bekymmer, däremot är det en lärare som bor utanför kommunen som inte har kunnat ta sig hit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om