Elever skapade i ateljén

Fjärdeklassarna från Blackstad jobbar tyst och intensivt. Koncentrationen är på topp och kreativiteten flödar. Det är inte varje dag de får möjlighet att lyssna till råd och tips från en konstnär.

Leran manglas ut till lämplig tjocklek. Anton Nilsson vevar och Eivor Åberg ser till att tyg och lera hamnar rätt.

Leran manglas ut till lämplig tjocklek. Anton Nilsson vevar och Eivor Åberg ser till att tyg och lera hamnar rätt.

Foto:

Västervik2012-10-13 04:06


Eivor Åberg, konstnär boende i Gamleby, skapar i många olika material, bland annat lera, textilier och plåt. I projektet "Skapande skola" är det lera som eleverna ska få prova att jobba med.
- Jag träffar alla fjärdeklassare i hela kommunen. Eleverna i den norra kommundelen får komma hit till min ateljé i Gamleby. De som bor i Västervik träffar jag i bildsalen på Ludvigsborgsskolan.
- Jag var med i det här projektet "Skapande skola" även förra året och det blev väldigt lyckat. Tack vare statliga pengar kan vi göra det även i år.

Bra med miljöombyte
Elisabeth Wilén är lärare för fyrorna i Blackstad. Hon är mycket glad över att eleverna får den här möjligheten till lite annorlunda undervisning.
- Tack vare det här projektet får även vi på landsbygden ta del av det kulturella utbudet. Det är kul att komma till en helt annan plats än klassrummet, det ger eleverna så mycket att få byta miljö ibland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om