Ellen Keyskolans nior höll uppskattad avslutningsfest

Ellen Keyskolans avslutningsfest blev i år mycket lyckad och uppskattad. Vädret var perfekt, klänningarna finare än vanligt och mat och underhållning i toppklass.

Lärarna på Ellen Keyskolan framförde en bejublad dans till låten "Selfie"

Lärarna på Ellen Keyskolan framförde en bejublad dans till låten "Selfie"

Foto:

Västervik2016-06-17 13:00

Under närmast perfekta omständigheter kunde Ellen Keyskolans niondeklassare i år hålla sin traditionella avslutningsfest. Fontänen porlade, solen glittrade i dammen och i parken samlades drygt hundratalet avgångselever uppklädda till tänderna. Avslutningsfesten har en lång tradition och tenderar att bli mer och mer uppklädd.

– Det är den sista grejen man gör tillsammans i klassen, lite som en ”ministudenten” säger Izabella Preusse.

Lärare och elever minglar en stund i trädgården, det är många klänningar som ska beundras och många foton som ska tas. De flesta har kanske aldrig varit så uppklädda förut. Alla poserar villigt för fotograferna.

– Det är fantastiskt! Det är nästan lite svårt att känna igen eleverna, de är så fina, man blir lite rörd. Det här kommer man ihåg hela sitt liv, inte något matematikprov, menar Katarzyna Uminska som undervisar i musik.

Underhållning i aulan

Efter en stunds minglande förflyttar man sig upp till aulan där underhållningen väntar. Alla klasser har bidragit med ett framförande, mest sånger och bildspel. Lärarna har gjort ett litet program med sånger och en bejublad dans till låten ”Selfie”. Stämningen är hjärtlig, applåderna smattrar och gapskratten studsar i den anrika lokalen.

– Det är en rolig och trevlig kväll, trevligt att få träffa niorna och säga hej då till bara dem. Vi vill också få möjlighet att tacka dem och berätta för dem hur kul det har varit att följa deras framsteg, säger rektor Linda Lindström.

Kanske det godaste

Efter underhållningen väntar middag i den festpyntade matsalen. Långbord är dukade med bordsplacering och blommor på borden och skolbespisningen bjuder på kanske det bästa man fått i matsalen; kycklingfilé och potatisgratäng med sås och sallad, följt av kladdkaka med grädde.

Rektorn talar om skolavslutningen som ”årets känslosammaste dag” och vid ett bord sitter några flickor och är lite sentimentala.

– Det har varit så många ”sista gången” den här veckan, jag gråter hela tiden, nu grät jag flera gånger i aulan berättar Tuva Strand med ett stort leende och tårarna trillande nerför kinderna.

Killar och tjejer från klass 9P samlas för att fira att de går ut grundskolan. Foto: Åsa Thaberman
Killar och tjejer från klass 9P samlas för att fira att de går ut grundskolan. Foto: Åsa Thaberman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om