Emelie lever för att resa

Slask, gråväder och trötta, glåmiga medmänniskor så långt ögat ser. Eller vita stränder, varma vatten och ett sorglöst äventyrligt liv bland likasinnade. Valet tycks kanske inte så svårt. Inte för Emelie Rosenqvist i alla fall.

Emelie Rosenqvist.

Emelie Rosenqvist.

Foto:

Västervik2012-12-31 05:05


För Västervikstjejen Emelie Rosenqvist finns det bara en sak i livet - att resa så mycket som möjligt. Just nu befinner hon sig någonstans i Australien och fast hon saknade doften av julmat, känslan av snö och allt annat julmys här hemma när det var julafton, så kompenserade hon det lätt med vit sand, fängslande dyk och lojt leverne på andra sidan jordklotet. "Ojoj vad en längtar hem till strumpor, kängor, termos, vantar, halsduk och mysse...", säger hon på Facebook. Inte utan ironi får vi förmoda!

Fick blodad tand
Emelie Rosenqvist är uppvuxen i Totebo och läste på estetprogrammet i Västervik. Efter studenten åkte hon till Norge för att jobba. Målet var att spara pengar till en resa.
- Norge är dyrt, det gäller att inte gå på stan och att inte vara materialist. Men det finns jobb och därmed pengar att tjäna och spara.
Första resan gick till Thailand, en månad efter andra lönen.
- Jag och min kompis träffade då ett par andra tjejer som var ute och reste. Deras berättelser om olika länder och kulturer fängslade oss. Exakt så var det vi ville göra!
Efter att ha jobbat och sparat reste kompisarna till Centralamerika för snart två år sedan, i februari 2011.

Santa Theresa i Costa Rica. "Här lärde jag mig surfa".
Santa Theresa i Costa Rica. "Här lärde jag mig surfa".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om