En tripp till Visby tur och retur

Nu har Gotlandsbåten trafikerat Västervik-Visby i snart en månad. Resan går snabbt och smidigt och passagerarna verkar överlag nöjda. Vår tidning tog en provtur.

Panoramafönster ut mot skärgården.

Panoramafönster ut mot skärgården.

Foto:

Västervik2016-06-16 17:00

Längst bak i aktern mot det stora panoramafönstret i loungebaren sitter Mia Bengtsson och Conny Svala från Åtvidaberg uppkrupna i en soffa med öl och räkmacka framför sig. De hade köpt biljetter till båten som skulle ha gått från Västervik för två år sedan, men fick då aldrig åka till Gotland som planerat. Nu är de äntligen på väg.

– Båten är jättefin och mycket större i verkligheten än man kan se på bild, säger Conny Svala och tillägger att det är närheten från Åtvidaberg som gjort att de tagit en liten minisemester.

Byggd för Kanarieöar

På HSM Express arbetar Lassi Likanen i affären. Han berättar att båten ursprungligen är byggd för trafik mellan de olika Kanarieöarna, men att den också gått på Irländska sjön mellan Irland och Skottland innan den hamnade i Östersjön.

Allt är numera anpassat för turer till Gotland, stora fototapeter med gotländska motiv täcker många väggar och alla skyltar är på svenska. Lassi Likanen tycker att det har varit en bra start.

Det finns gott om sittplatser i flera plan, men ingen möjlighet att sitta ute, bara en liten ”rökruta” uppe bakom kommandobryggan. Västerviks vackra skärgård ser man ändå bra genom de stora fönstren mot havet.

I barnhörnan sitter Västervikskonstnären Kerstin Åhlin, hon är på minisemester med barn och barnbarn. Hon är nöjd med sin resa, men vill gå ett steg längre.

– Jag hoppas på dagturer i framtiden, det skulle vara bra för Västervik. Tänk att vara på semester i Västervik ett par dagar och kunna göra en liten utflykt till Visby över dagen.

Västerviks skärgård avnjutes på vägen till Visby.
Västerviks skärgård avnjutes på vägen till Visby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om