"En underbar plats för barn"

Tio barn i åldern åtta veckor till ett år med syskon i varierande åldrar. Skratt, skrik och bus blandas med ett och annat kiv om leksaker. Mammor, och en pappa, som försöker prata, fika och umgås med barnen. Det är en helt vanlig förmiddag när ett tight gäng föräldralediga har sin veckosamling.

Just nu finns det många unga barnfamiljer i Loftahammar, flera har valt att flytta till den lilla skärgårdsidyllen från andra städer i landet.

Just nu finns det många unga barnfamiljer i Loftahammar, flera har valt att flytta till den lilla skärgårdsidyllen från andra städer i landet.

Foto:

Västervik2012-11-09 07:52


Loftahammar är tillräckligt litet för att alla ska känna alla.
Och tillräckligt stort för att ha en fungerande skola.
Detta är de föräldrar som träffas två gånger per vecka tillsammans med sina barn rörande eniga om.
- Det är många familjer som flyttat hit nu, både från Holland, Stockholm och andra ställen. En del har sina rötter här och har nu kommit tillbaka för att låta barnen få samma fina uppväxt som de själva haft, säger Sofie Alvarsson med Karl-Erik, sju månader och Alvar, 3,5 år. Jag flyttade tillbaka till Björkö i våras med min familj.
- Det hade vi aldrig gjort om skolan inte funnits.

Unga flyttar hit
Matilda Petersén med August, nio månader och Arvid, 4,5 år, håller med.
- Jag kommer från trakten och har nu köpt hus här eftersom min man fått jobb i Loftahammar. Vi valde att bo här vid havet, nära naturen och med släkt i närheten som kan hjälpa oss med barnen när det behövs.
- Det är jätteviktigt att barnomsorg och skola finns på orten, säger Jenny Svensson med Selma, 3,5 månader och Hugo, tre år. Det ger trygghet och gör att vardagen blir smidig. Min sambo har jordbruk här så jag flyttade hit från Skåne.
- Hade jag vetat om den här osäkerheten när vi flyttade hit från Eskilstuna för fem år sedan hade vi valt en annan kommun, säger Anita Andersson med Alice, tre månader och Emil, tio år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om