ETABLERINGEN GER 50 NYA JOBB

I går kunde vår tidning berätta att en ny stor snabbmatskedja är på väg till Västervik. Det är hamburgerrestaurangen Max som tar över Sibyllas lokaler på Ljungheden. Etableringen innebär cirka 50 nya arbetstillfällen i Västervik. - Rekryteringen är redan igång, säger vd:n Richard Bergfors.

Max tar över Sibyllas lokaler på Ljungheden. Foto: Ellinor Harrysson

Max tar över Sibyllas lokaler på Ljungheden. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-03-16 08:25

Restaurangen kommer att öppna så snabbt det bara går, enligt Richard Bergfors, men först ska Sibylla flytta ut och lokalerna ska renoveras.

- Det kommer att vara samma byggnad och samma placering men vi har ett helt annat produktionssystem och andra flöden. Vi kommer att renovera lokalerna så att det blir en riktig Max-restaurang enligt den senaste designen, säger Richard Bergfors.

I och med etableringen skapas ett 50-tal nya arbetstillfällen i Västervik, om man inkluderar extraarbetare.

- I princip är vi redan igång med rekryteringen när det gäller olika chefspersoner. Drömscenariot vore ju att vi kan öppna redan under sommaren. Allt handlar om hur snabbt vi får tillgång till lokalerna.

Varför väljer ni att öppna i Västervik?

- Västervik har länge funnits med på listan över städer som vi vill finnas i, men fram till nu har vi inte hittat det rätta läget. Nu när möjligheten dök upp känns det helt perfekt. För oss är Ljungheden det bästa läget i hela stan.

Max expanderar kraftigt och har i dagsläget 115 restauranger i Sverige.

- Västervik har varit en vit fläck på kartan för oss och det känns jättekul att vi äntligen kan öppnar där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om