EXTRA: Polisens huvudspår i knivmordet

Misstänkta kvinnorna släppta på fri fot i kväll.

Foto: Roger M Carlsson

Foto: Roger M Carlsson

Foto:

Västervik2015-12-27 21:54


Fem personer, tre män och två kvinnor, har suttit anhållna misstänka för det mord som skedde i Västervik på juldagsnatten. I kväll har dock de båda kvinnorna, 22 och 19 år gamla, en hemmahörande i Västervik och en hemmahörande på en annan ort i Västerviks kommun, släppts.

Huruvida misstankarna mot de båda kvarstår vill inte inre befäl på polisen i Kalmar säga något om i kväll.

- Vi har inga kommentarer för tillfället, utan ber att få hänvisa till mer information under måndagen, meddelar man kort.

Frisläppandet bekräftas dock av kvinnorna själva på sociala medier sent i kväll. En av dem skriver:

- Alla har hört rykten. Jag är inte inblandad och är nu frisläppt. Jag var inte ens på plats. Nu vet alla om det.

Ungefär samtidigt skrev den andra kvinnan:

- På förekommen anledning vill jag bara meddela att jag är hemma, oskyldig och mår bra. För att slippa övriga spekultioner.

De tre män - 26, 21 och 18 år gamla, som uppges ha en relation både till varandra och till de båda frisläppta kvinnorna - är fortsatt anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord. Häktningsförhandling för den huvudmisstänkte ska ske senast tisdag morgon.


Det var under natten till fredagen som en 39-årig man knivhöggs i anslutning till Perugatan i Västervik. Mannen skadades svårt och avled senare på Västerviks sjukhus.

Enligt uppgifter från personer med insikt i utredningen tror polisen dock inte att det var 39-åringen som var huvudsaklig måltavla. Polisens huvudspår är i stället att det var en av de övriga två personerna som skadades vid attacken - en av de andra knivskurna - som förövarna var ute efter.

- Vi har inga kommentarer kring pågående utredning, meddelar länspolisen i Kalmar.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om