Familjekul med minizoo i Haghult

Det är inte var dag man får möjligheten att klappa nykläckta kycklingar eller se en påfågel spärra ut sina stjärtfjädrar i all dess prakt. Eller kanske riskera att träffas av en alpackas uppkastning?

Albin Will och Sebastian Larsson blev fascinerade av den praktfulla påfågelsstjärten. Det är inte var dag som Romeo visar sig i alla sin prakt.

Albin Will och Sebastian Larsson blev fascinerade av den praktfulla påfågelsstjärten. Det är inte var dag som Romeo visar sig i alla sin prakt.

Foto:

Västervik2012-07-02 06:29


Mattias Åkesson har fler djur än han kan hålla ordning på. Nästan. I hans minizoo finns allt från minigrisar och tiotalet fågelarter, till getter och den lilla strutsen emu som värper knallgröna ägg. Men även kvackande ankor och helt vanliga gosiga kaniner.

Många djurupplevelser
Flera familjer passade på att åka ut till gården Haghult utanför Hultserum under helgen. Grabbarna Odin och Loke Strand tyckte det fanns så mycket spännande att se och uppleva att de blev alldeles häpna. Tänk att få se en kolsvart dunig kyckling, klappa en tupp eller gå in i den lilla stian med två morska minigrisar. Det var annat det än katterna därhemma.

Slagsmål med spegelbild
Ett av de mer ovanliga djurslagen är nog de två alpackorna som lugnt betar i hagen tillsammans med knölgäss och myskänder.
- Men de är inte riktigt att lita på, menar Mattias. Blir de rädda eller irriterade spottar de, eller kastar upp en spya på "angriparen". Bäst att hålla avstånd alltså.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om