Fängelse för kvinnomisshandel

En man i 30-årsåldern dömds till ett års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel och övergrepp i rättssak.

En man döms till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning.

En man döms till ett års fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Västervik2019-05-06 06:00

Paret hade precis träffats när mannen plötsligt berättade för kvinnan att han sagt upp sin bostad. Mannen fick därför flytta in hos kvinnan. För rätten uppgav kvinnan att mannen snabbt blev svartsjuk och kontrollerande. Det kunde övergå i handgripligheter. Hon berättade också om återkommande fall av misshandel. Även en killkompis, som vid ett tillfälle bott över hos henne för att hon var rädd, utsattes för mannen.

I domen skriver rätten att kvinnans berättelse, tillsammans med delar av mannens uppgifter och vittnesuppgifter ger en trovärdig bild av att kvinnan utsatts för våld.

Rätten tycker att mannen varit hänsynlös dels eftersom kvinnan varit gravid vid två av misshandelsfallen, dels eftersom kvinnan misshandlats inför sina barn.

Däremot var rätten inte enig om straffet. Domaren vill följa en rekommendation från frivården om skyddstillsyn tillsammans med behandling. Nämndemännen, som var i majoritet, förespråkade istället ett fängelsestraff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om