Färre anställda tvingas jobba delade turer

Kommunen jobbar aktivt för att minska antalet delade turer inom vård- och omsorg. Målet är att ingen anställd ska behöva jobba delade turer så länge det inte är självvalt.

Västervik2015-09-04 08:33


- Vi har en liten resa kvar dit, säger Jörgen Olsson, socialchef.

Alexandra Isaksson, Socialistiska Välfärdspartiet, lämnade i februari in en motion där hon föreslår att kommunen avskaffar delade turer helt. Hon lyfte fram flera negativa effekter med arbetstidsformen, bland annat att personalen får för kort tid för återhämtning och svårigheter att planera livet.

- Att lösa barnomsorg för ensamstående med dessa arbetsförhållanden är knappast en lätt uppgift, skriver Alexandra Isaksson i motionen.

Socialförvaltningen har under de senaste åren arbetat aktivt med att minska delade turer. Arbetsgivaren har tillsammans med kommunal följt utvecklingen och i en övervägning i augusti var parterna överens om att utvecklingen går åt rätt håll.

- Vi kan se att det förekommer betydligt färre delade turer i dag än tidigare. Vi är på god väg säger Angelica Katsanidou, ordförande i socialnämnden.

- Det här är något som vi har jobbat med under en lång tid och förvaltningen framförallt har haft en dialog med kommunal omkring det också.

Läs hela artikeln i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om