Fast för sju stölder samma dag

Mannen hann begå sex stölder i olika butiker innan han greps av polisen. Tillsammans med en kvinna har han stulit varor för över 3 000 kronor.

Foto:

Västervik2018-03-05 16:50
Den 20 januari i år begicks flera stölder i olika butiker i Västervik. Senare har de två gripits för brotten, varav den ena låg bakom sex av de sju stölderna.
Det framgår av åklagarkammarens strafförelägganden.
Båda misstänks för att ha stulit varor i butiken Ur & Penn på Bredgatan i Västervik. Där ska den ena ha kommit över ett par hörlurar till ett värde av 69 kronor. Den andra stal mobiltillbehör och smycken till ett värde av 353 kronor.
Mannen ska därefter ha fortsatt sin stöldturné till bland annat H&M i Västervik, där han ska ha stulit kläder till ett värde av 228 kronor. Han har även besökt Ica Maxi i Västervik och där tagit parfym till ett värde av 325 kronor.
På Guldfynd plockade mannen på sig smycken för 1 559 kronor, och på Stadium stal han t-shirts till ett värde av 297 kronor.
De två har erkänt brotten och mottagit strafförelägganden om ringa stöld och stöld.
För respektive stöld ska de betala 1 500 kronor i böter.
Ett strafföreläggande har samma verkan som en dom och antecknas i belastningsregistret. Skillnaden är att åklagaren inte väcker åtal och det blir därmed inte heller någon rättegång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om