Tisdag förmiddag. Bofinken sjunger och våren är på väg. Inne på Tjustgårdens äldreboende doftar det kryddor, fräscht och aptitligt. Raymond Hanna står vid spisen och lagar grekisktinspirerade pannbiffar. Berit Lingefelt sitter bredvid och tittar nyfiket på. I dag ska de boende på äldreboendet Tjustgården i Västervik bjudas på lyxig middag.
- Jag och "Tackis" (Dimitris Saphekidis) har länge funderat på att dra igång det här. De äldre, som inte kan gå på krogen, är också värda att få äta finmat och få känna restaurangkänsla, säger kocken Raymond Hanna.
Dagen till ära serveras grekiska pannbiffar med stompad potatis och tomat- och fetaostkräm. Det är den andra dagen på projektet. Och Raymond Hanna - som gör detta helt ideellt - ser ut att älska det han gör.
- Av vad de sa i går verkade det som att de tyckte om det i alla fall, haha. Nä, men det är klart att det här betyder mycket för dem. De är också värda det här. Det är dessa människor som har byggt upp dagens Sverige som vi lever i och då ska de få äta riktigt, riktigt fint och gott också, säger Raymond Hanna.
Finare mat för boende på Tjustgården
Dimitris "Tackis" Saphekidis fortsätter att göra gott för de äldre i Västervik.Den här veckan lagar kocken Raymond Hanna, efter ett samarbete mellan honom och "Tackis", finmat åt de äldre som bor på Tjustgården.- Det är helt underbart, säger 83-åriga Berit Lingefelt och skiner upp i ett jätteleende.
Mäkta glad. Det var 83-åriga Berit Lingefelt efter att Raymond Hanna lagat mat åt de äldre på Tjustgårdens äldreboende.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!