Fler får upp öronen för blues

Det är mycket improvisation och glädje i bluesen. Och så funkar den över hela världen. Det gäller bara att ha lite koll på bluesens ramar, enligt gitarristen Lars Nilsson.

Clarksdale Express bildades 2008 och består av Henrik Berg, bas, Lars Nilsson, gitarr,Peter Andersson, klaviatur, Nils Bülow, trummor och Katarina Nilsson, sång. Foto: Lars Berggren

Clarksdale Express bildades 2008 och består av Henrik Berg, bas, Lars Nilsson, gitarr,Peter Andersson, klaviatur, Nils Bülow, trummor och Katarina Nilsson, sång. Foto: Lars Berggren

Foto:

Västervik2016-05-17 14:34

Clarksdale Express bildades 2008 och består av Peter Andersson, klaviatur, Nils Bülow, trummor, Henrik Berg, bas, Lars Nilsson, gitarr och Katarina Nilsson, sång. Ett erfaret gäng hobbymusiker som spelat i många olika band genom åren.

Även om det är blues som ligger dem varmast om hjärtat spelar de många olika genrer, allt från klassiskt till dansmusik.

Genre med återväxt

Blues är en musikstil som har sitt ursprung i slavmusiken. Den är ett världsspråk där vilka som helst, oavsett nationalitet, kan jamma tillsammans, enligt Lars Nilsson.

– Musiken bygger mycket på improvisation, men samtidigt finns det en mall, ja som formler att följa kan man säga.
– Det är det som är så roligt med blues. Att musiken är så rörlig.

Den som är intresserad av att hitta likasinnade kan söka hos Mejeriet, där man har koll på fler spelglada.

– Just nu känns det som att blues är en genre som är på frammarsch. Det finns en återväxt, vilket är väldigt roligt såklart.

Flera framträdanden

Clarksdale Express kommer synas och höras en hel del i sommar. De börjar med att inviga Simson på lördag, sedan tävlar de för andra gången i Scandinavian Blues Contest i Mönsterås helgen efter.

– En riktigt rolig festival där folk står längs med gatorna och spelar. Där vi ska stå kommer det även finnas fler Västerviksband, men de tävlar inte: Thörner Band, Agegap och Tee Bag.

I augusti spelar Clarksdale Express i Borgholms Bluesfestival och i Motala Blues- och jazzfestival.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om