Flera brister i arbetsmiljön

Arbetsmiljöverket har hittat flera brister i arbetsmiljön på ett företag i Ankarsrum. Nu kräver myndigheten förbättringar.

Västervik2018-03-21 12:00

Arbetsmiljöverket besökte arbetsplatsen den sjunde mars för att inspektera företagets miljöarbete. Vid inspektionen såg de en hel del som fungerade bra, men också en del som företaget behöver förbättra. Den första bristen handlar om rutiner kring riskbedömning. Det framkom att företaget saknar rutiner för att fortlöpande undersöka och riskbedöma arbetsmiljörisker på arbetsplatsen.

Företaget behöver också upprätta en policy.

- För er personal utgör trafiken en av de allvarligaste olycksfallsriskerna. För att minska denna risk är det viktigt att ni klargör vad som gäller vid framförande av fordon.

Den tredje bristen handlar om uppgiftsfördelning. Vid inspektionstillfället saknades en tydlig, skriftlig fördelning av de arbetsmiljöuppgifter som ska utföras.

- Fördelningen ska klart ange vem eller vilka det åligger att förebygga och åtgärda risker för ohälsa och olycksfall i ert arbete. Det ska också framgå att de som fått uppgifterna har de befogenheter, resurser och kunskaper som de behöver för att kunna genomföra uppgifterna.

Man identifierade också att företaget saknar rutiner för att hantera situationer med kränkande särbehandling, samt att det inte fanns några förteckningar eller säkerhetsblad för de kemiska produkter som hanteras i verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om