Flera mopeder förstörda under Bank

Under förra veckan fylldes Västerviks stadskärna av vackra väggmålningar och spännande street art. Men som en följd av målandet har flera mopeder fått lämnats in på recond efter att de fått färg på sig.

På långt håll syns en fjäril forma sig på Västerviks sjukhus.

På långt håll syns en fjäril forma sig på Västerviks sjukhus.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-09-02 12:00

Under förra veckan satte ett antal konstnärer från världens alla hörn sin prägel på Västervik då street art-festivalen Bank ägde rum. Det vackra har en avigsida. Vid baksidan av Ellen Key-skolan har minst fem parkerade mopeder fått färgstänk på sig. Färgen kommer från en väggmålning i närheten.

– Vi har fått information om att några mopeder och cyklar fått vita prickar när det blåste i onsdags. Totalt har vi hjälpt fem ägare att lämna in mopeder på recond där de vita prickarna tas bort och den kostnaden betalar vi, säger Lotti Jilsmo på Sparbanksstiftelsen.

Lotti Jilsmo berättar att färgstänken kom till när en vägg målades på väldigt hög höjd med en roller. När det sedan började blåsa färdades färgstänken längre en vad arrangörerna räknat med. I slutet av festivalen var de tydligare med avspärrningar och information på plats. Hon säger att de uppmanade folk att ställa cykeln en bit bort då det kunde komma stänk.

Vi har varit i kontakt med en förälder vars barns moped fick lämnas in på recond.

– Min son blev väldigt ledsen och besviken när han såg att mopeden var helt vitprickig. Det är också en ganska ny moped så det var lite extra ledsamt. Han hade hört att fler drabbats av färgstänk och fått hjälp med att lämna in den för recond. Men det var proffsigt skött av Sparbanken som stod för en recond, säger föräldern.

– Totalt har vi hjälpt fem ägare att lämna in mopeder på recond, säger Lotti Jilsmo, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen.
– Totalt har vi hjälpt fem ägare att lämna in mopeder på recond, säger Lotti Jilsmo, verkställande tjänsteman på Sparbanksstiftelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om