Flera nyheter på Tättö havsbad

På Tättö havsbad har det hänt mycket det senaste året. Vår tidning åkte dit och träffade Lisen Algotsson, som har drivit campingen i 25 år. - Det går jättebra. Vi har många bokningar i år, säger hon.

Lisen Algotsson har drivit campingen i 25 år. Här med barnbarnet Alex Algotsson Vernelius.

Lisen Algotsson har drivit campingen i 25 år. Här med barnbarnet Alex Algotsson Vernelius.

Foto:

Västervik2013-07-02 06:37


Vid ett bord utanför campingen reception sitter Lisen Algotsson tillsammans med barnbarnet Alex Algotsson Vernelius, som också jobbar på campingen.
Lisen Algotsson berättar att Tättö havsbad är ett familjeföretag, som hon har hjälpt till att driva i 25 år.
Campingen har nio stugor till uthyrning och plats för runt 200 husvagnar och tält. I verksamheten drivs även två vandrarhem inne i samhället i Loftahammar.
- Om det blir fullt i stugorna här på campingen kan vi erbjuda vandrarhem i stället. Det är en fördel, säger Lisen Algotsson.
Hittils är hon nöjd med säsongen.
- Det går jättebra. Det var segt i våras, men nu har vi kommit ifatt. Tättö havsbad är inte bara en populär familjecamping bland svenskar. Lisen Algotsson berättar att 35 procent av besökarna är utländska.
- Fördelen här är att det är så lugnt, och att vi nästan är helt kringslutna av vatten. Är det blåsigt på den ena stranden är det lä på den andra, säger Lisen Algotsson och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om