Flyttar till Västervik för att driva företag

Förra året startade William Sjöholm sitt företag, som tillverkar ekologiska och etiskt tillverkade tröjor på beställning. Nu ska han driva företaget, som fått namnet My imaginary, från Västervik.

William Sjöholm har startat företaget My imaginary, där han säljer svensktillverkade, ekologiska tröjor, där man kan utforma designen själv för att få en mer personlig tröja.

William Sjöholm har startat företaget My imaginary, där han säljer svensktillverkade, ekologiska tröjor, där man kan utforma designen själv för att få en mer personlig tröja.

Foto: Magnus Sjöholm

Västervik2019-04-30 06:00

Det var för några år sedan, när han började fundera på det här med klädtillverkning, miljögifter och orättvisa arbetsförhållanden som idén att skapa ett klädmärke med klimatsmarta och etiskt tillverkade kläder föddes.

– Jag kom i kontakt med ett tygföretag i Borås för samarbete. Vi fick fram några tröjor med bra passform som vi har börjat tillverka, säger William Sjöholm.

Kläderna är GTOS-certifierade. GTOS står för Global Organic Textile standard och innehåller ett antal ekologiska och etiska kriterier som måste uppfyllas.

Tillsammans med tygföretaget har han också tagit fram ett gäng med olika mönster och på företagets hemsida kan man själv kombinera dem för att få en mer personlig tröja.

– Om man vill kan man göra en vit hoodie, med en blå ärm och en röd, en svart luva och en magficka av guld.

Därav namnet, My imaginary, du kan fantisera ihop din egen tröja.

Själva klädtillverkningen kommer alltså fortfarande ske i Borås, men William kommer att driva företaget från Västervik.

– Vi har haft ett sommarställe på Aspholmen där vi varit med familjen varje sommar, så nu har jag hyrt ut min lägenhet i Stockholm på ett år och flyttat till Västervik. Om det går bra hoppas jag kunna stanna här.

– Det är mycket trevligare här än i Stockholm. Framför allt är folk trevligare, säger han och skrattar.

Än så länge kan han inte leva på verksamheten.

– Det har varit svårt att sticka ut från massan av billiga kläder, men jag hoppas det ska ta fart. Jag har lite samarbeten på gång med skoltröjor och liknande så vi får se hur det går!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!