Folkhögskolan får ny rektor

Det blir ett välbekant ansikte, med många års erfarenhet av verksamheten, som tar över som tillförordnad rektor för Gamleby folkhögskola när Ulf Kullin tar tjänstledigt för nytt jobb i Västervik.

Karin Olsson börjar som tillförordnad rektor på Gamleby folkhögskola den 1 oktober. Foto: Lena Dahlberg

Karin Olsson börjar som tillförordnad rektor på Gamleby folkhögskola den 1 oktober. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-09-06 18:00

Karin Olsson hade jobbat som lärare i många år när hon började som biträdande rektor för folkhögskolan för några år sedan. Att hon nu tackar ja till tjänsten som rektor kändes naturligt tycker hon.

– De senaste åren har jag läst rektorsutbildning för folkhögskola parallellt med jobbet som biträdande rektor. Min nya tjänst är ett stort ansvar med lite andra uppgifter än vad jag hade tidigare. Det ska bli spännande att prova på!

Ny etableringskurs

Karin Olsson vill fortsätta den utveckling som folkhögskolan är inne på, och hon värnar gärna om den bredd skolan har.

– Jag tycker om alla möten som blir mellan olika åldrar i våra utbildningar, och att vi som folkhögskola har stor frihet att starta kurser och forma utbildningar. I november startar vi till exempel en ny 26-veckors etableringskurs.

Med den kurs som redan pågår kommer vi sammanlagt ha 24 deltagare.

– Det jag ska göra nu är att lära känna och sätta mig in i alla så att jag får en helhetsbild.

Lärare i botten

Karin Olsson utbildade sig till lärare i Linköping innan hon fick arbete på en högstadieskola i Ödeshög. Nästa tjänst blev på Norra högstadiet i Västervik, nuvarande Ellen Keyskolan, där hon jobbade i tio år innan hon började som lärare på Gamleby Folkhögskola 1999 med undervisning i svenska, engelska och franska. Hon har även ansvarat för biblioteket på skolan samt schemaläggning. De senaste åren har hon haft tjänsten som biträdande rektor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om