En folkkär klassiker till salu

Har du 6,5 miljoner kronor till övers? Varför inte bli ny ägare till Västerviks äldsta snabbmatrestaurang, Åhmans.

För 6,5 miljoner är snabbmatrestaurangen Åhmans till salu.

För 6,5 miljoner är snabbmatrestaurangen Åhmans till salu.

Foto: Christer Andersson

Västervik2022-03-21 18:00

I slutet av förra veckan beslutade ägaren Niclas Åhman att efter moget övervägande sälja företaget som startades 1959 av farfar Henry "Olle" Åhman.

– Jag vill sitta stilla i båten och inte uttala mig om det nu. Jag hänvisar till mäklaren, kommenterar Niclas Åhman kort och avstår från att berätta om sin känsla att släppa familjeföretaget.

Att företaget är ute till försäljning var Dagens Västervik först med att berätta.

Den väletablerade snabbmatsrestaurangen, på Hallströmsgatan, ligger centralt intill resecentrum, där många människor passerar vid olika tider.

undefined
1959 startades familjeföretaget.

Företaget har tre-fyra heltidsanställda och en årsomsättning på sex miljoner kronor.

Den mest välkända klassikern är en stadig rätt att stilla hungern med: "En grillad med hälften av varje och en halv ”oeäk”. Den består av både potatismos och pommes frites över en tjock grillkorv och ovanpå en klick räksallad.

Västerviks egen superstjärna Björn Ulvaeus har i en stor intervju med VT berättat om sina minne från Åhmans. Där testades han och kunde fortfarande göra beställningen på gedigen Västerviksdialekt.

undefined
Åhmans mättande klassiker.

Eget mos, hemgjord glass och färska råvaror värnar man om.

Mäklaren Mikael Rehnman har uppdraget att hitta den rätte köparen.

– Det är inte bråttom. Att sälja ett företag brukar ta ett år. Här har vi satt en tvåårs-horisont. Vi vill hitta någon som kan bevara och driva det vidare. Det är inte självklart att det blir en försäljning. Det måste kännas rätt, förklarar Rehnman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!