För studenterna väntar nya utmaningar

Många år i skolans trygga famn är nu i ett enda slag över för de blivande studenterna. Helt plötsligt är de framtida valen helt och hållet deras. Erik Ekeflod, Hilda Hattar och Emilia Grenstadius har gjort vitt skilda val inför hösten.

För Erik Ekeflod, Hilda Hattar och Emilia Grenstadius väntar en höst som kommer se väldigt olika ut för de tre blivande studenterna.

För Erik Ekeflod, Hilda Hattar och Emilia Grenstadius väntar en höst som kommer se väldigt olika ut för de tre blivande studenterna.

Foto:

Västervik2014-06-04 06:43


Prov och inlämningsuppgifter är avklarade sedan länge och de sista veckorna innan studenten är vigda åt social samvaro med klassen och kompisar. Bal, student och - ja vad händer sedan? Erik, Hilda och Emilia har först sommarjobb som väntar.
- De flesta i vår ålder har jobb, men det kan vara svårt att få. Det gäller att vara ute i god tid, gärna i början av året, eller att ha bra kontakter.
Erik Ekeflod (har läst natur/natur) har fått jobb som vaktmästare på Riksbyggen. Hilda Hattar och Emilia Grenstadius (har båda läst samhäll/beteendevetenskap) fortsätter där de varit tidigare somrar, på McDonalds respektive Åhmans.

Läsa eller jobba
Från och med hösten börjar det "nya" livet. Klasser splittras och de vänner man haft under många år väljer kanske att göra helt olika saker.
- Jag är inställd på att läsa vidare och hoppas komma in på civilekonom i Linköping, säger Emilia Grenstadius. Jag har alltid gillat den staden och det är nära hem.
Erik Ekeflod vill ta en paus från skolan och hoppas hitta jobb till hösten.
- Jag vill läsa vidare längre fram, men behöver hitta motivationen. Kan tänka mig att läsa till tandläkare, eller något med psykologi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om