Föräldrar vill ha nattis i Ankarsrum

Allt fler föräldrar efterfrågar barnomsorg på kvällar, nätter och helger. I ett medborgarförslag som lämnats till kommunen föreslår en privatperson att ett nattis öppnar vid förskolan i Ankarsrum.

Västervik2018-05-02 16:30

Nattis finns sedan tidigare på Ugglan, en avdelning vid Älvdansens förskola i Västervik och nyligen utökade kommunen med verksamhet även i Gamleby. Nu har ett förslag lämnats om att nattis ska öppna även i Ankarsrum. Det är i ett medborgarförslag som en kvinna skriver att det finns ett ökat behov av barnomsorg i Ankarsrum, även på kvällar, nätter och helger.

- Med anledning av att många arbeten idag är förlagda även på natt- och kvällstid, anser jag att det finns ett ökat behov av barnomsorg hela dygnet, skriver personen.

- Det finns nu nattis i Gamleby och Västervik, vilket är fantastiskt, men som för oss i Ankarsrum med omnejd kan innebära långa omvägar. Detta är inte sunt för våra barn.

Personen menar också att det är svårt att kunna utnyttja de nattliga verksamheter som finns, då verksamheten öppnar och stänger på sådana tider att många vårdnadshavare inte har möjlighet att lämna och hämta barnen utanför arbetstid.

- Undantaget är då barnet är placerat i anslutande dagverksamhet, vilket jag anser vara ett orimligt krav. Våra barn ska ha rätt till att vara på en förskola nära hemmet, utan att behöva åka mellan olika orter.

Förslaget innebär att ett nattis förläggs i anslutning till förskolan i Ankarsrum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om