Förbättringsförslag prisades vid gala

Det är viktigt att vården förbättras varje dag. Det är också viktigt att lämna in förbättringsförslag. I onsdags premierades de tio bästa förbättringsförslagen inom Kalmar läns landsting vid en gala på Gränsö Slott.

Lollo Olausson, verksamhetsutvecklare på landstinget.

Lollo Olausson, verksamhetsutvecklare på landstinget.

Foto:

Västervik2017-09-21 14:55

Det är andra året som galan som premierar förbättringsförslag inom Kalmar läns landsting. I onsdags hade alla områden inom vården samlats på Gränsö för att ta del av alla de förbättringsförslag som lämnats in samt vara med när vinnaren av årets bästa förbättringsförslag utsågs.

– Vi ska få en bättre vård varje dag. Vid en sådan här gala kan alla de 250 deltagarna se och lära vilka andra förbättringar som har gjorts, både stort och smått inom vården i länet. Det gäller både primärvård, administration och sjukvård, säger landstingsråd Lena Segerberg (S).

Malin Sjölander (M), oppositionsråd i landstinget säger:

– Det är viktigt att lämna in sina förbättringsförslag även om det inte leder till någonting. Alla vågar inte men i dag premieras de som har vågat att kliva fram med en idé som lett till en stor förbättring.

Patienten i centrum

Innan utmärkelserna delades ut och vinnarna presenterades på scenen fick deltagarna möjlighet att möta patienter som berättade om sina erfarenheter genom vårdapparaten.

– De fick berätta ur sitt perspektiv hur de upplevde vården, säger Lollo Olausson, verksamhetsutvecklare på landstinget.

Västerviks sjukhus utsågs hösten 2016 till det bästa mellanstora sjukhuset i landet. Sjukhuschef Henrik Holmberg var på plats vid galan och svarade på frågan: Vad betyder en sådan här gala för Västerviks sjukhus?

– Det är tionde året som landstinget arbetar med den här devisen "Lite bättre varje dag". För Västerviks sjukhus är det grunden till att vi har fått så goda resultat. Den visar andra medarbetares goda kreativitet och lyfter även fram vad våra medarbetare har gjort under året.

Tio av 45 genomförda förbättringar hade valts ut av en jury. De förslag som kom mellan fjärde och tionde plats utan rangordning fick ett diplom. Av de sex pristagarna kom fyra från Västervik.

Hudvårdskliniken, Stora Trädgårdsgatans primärvård, Esplanadens primärvård och ögonkliniken vid Västerviks sjukhus.

Första priset, ett guldägg med 10 000 kronor som går tillbaka till teamet, delades ut till Samrehab, avdelning 40-41 på Oskarshamns sjukhus, där Annika Wendel fick ta emot priset.

Andra priset, ett silverägg och 5 000 kronor fick Samrehab IT-tjänster och tredje priset, ett bronsägg och 3 000 kronor gick till Kostenheten i Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om