Föreläsning om utanförskap och avhopp

Carl Wennerstrand var kriminell nazist, men valde att hoppa av och istället arbeta för medmänsklighet. Nu jobbar han inom IOGT-NTO där han bland annat föreläser om utanförskap.

Carl Wennerstrand, en före detta medlem i vit makt-rörelsen, föreläser i Västervik. Foto: Linda Himsel

Carl Wennerstrand, en före detta medlem i vit makt-rörelsen, föreläser i Västervik. Foto: Linda Himsel

Foto:

Västervik2016-10-17 12:30

– Jag kommer visa en film som handlar om min uppväxt och min väg in i vit makt-rörelsen. Jag berättar varför jag valde att hoppa av för 22 år sedan, och vad som hände efter det. Jag var till exempel tvungen att flytta till en tillflyktsort i Småland.

Carl Wennerstrand nämner bland annat de kulturkrockar han upplevde eftersom det var första gången han var utanför vit makt-världen.

– Parallellt med min historia visar jag också Emerich Roths historia. Han överlevde fem olika koncentrationsläger under andra världskriget. Jag kommer prata om varför vi båda valt att engagera oss i att minska hat och utanförskap.

Numera arbetar Carl Wennerstrand som distriktskonsulent inom IOGT-NTO i Östergötland. Tidigare har han bland annat jobbat som klientstödjare hos Fryshuset.

På tisdag kommer han till IOGT-NTO-lokalen i Västervik för att bland annat prata om hur föreningslivet kan göra skillnad.

– För mig har det betytt mycket, det var första gången jag kände mig välkommen i något annat än det som har med hat att göra.

– Jag kommer också ta upp vad man kan göra som privatperson för att motverka extremism.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om