Förfesten hos Britt fortsätter i höst

Är Västervik för litet för ståuppkomik? För ett år sedan bestämde sig Britt Wimarsson för att bevisa motsatsen. Till helgen är det nypremiär för Förfest hos Britt.

Britt Wimarsson bjuder till "förfest" på bowlingkrogen Kingpin på lördag. Då står förutom hon själv, tre komiker på scenen.

Britt Wimarsson bjuder till "förfest" på bowlingkrogen Kingpin på lördag. Då står förutom hon själv, tre komiker på scenen.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2019-09-03 16:00

Det är sju år sedan Britt Wimarsson ställde sig på scenen och körde ståuppkomik för första gången.

Sedan dess har hon byggt upp sin erfarenhet och sitt kontaktnät.

Hon har lärt känna ståuppkomiker, kända och okända. Hon vet hur det är att som relativt okänd komiker köra 30 mil enkel resa för att få köra tio minuter innan de mer etablerade namnen.

Hon berättar om hur viktigt det är att komikerna, kända som okända känner sig omhändertagna när de kommer till Västervik och "Förfest hos Britt" .

– De blir bjudna på mat och övernattning. Vi skjutsar dem till spelstället, så det blir lite limousinekänsla, säger hon med ett skratt.

Omtanken gäller naturligtvis publiken också.

– Det finns inte så mycket ståuppkomik utanför storstäderna. Det fanns ingen ståuppklubb på hela Smålandskusten innan jag startade. Västervik har för lite humor!

Med det menar hon inte att Västerviksborna är torrbollar. Däremot har utbudet av humor i staden varit skralt.

– På Förfest hos Britt ska det vara tillåtet att gabflabba!

I höst fortsätter hon på den inslagna banan. Första kvällen, på lördag, gästas klubben av Tobias Jacobsson. Skådespelare som debuterade i filmen "The Stig Helmer Story".

De andra komikerna är Lena Amalia och Stefan Larsson-Fritz. Den 19 oktober är dragplåstret Anna-Lena Bergelin, tidigare Brundin. Den 23 november återkommer en favorit i repris, Sven Brundin.

Spelplats sedan i våras är bowlingrestaurangen Kingpin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om