Förre skolledaren blir kommundirektör

Sedan fyra år tillbaka är Staffan Erlandsson delvis bosatt i Åkersberga. Han var bland annat gymnasiechef i Västervik innan deltidsflytten. Nu har han blivit kommundirektör i Österåkers kommun.

Staffan Erlandsson, nytillträdd kommundirektör i Österåker, tillsammans med Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Staffan Erlandsson, nytillträdd kommundirektör i Österåker, tillsammans med Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Foto: Österåkers kommun

Västervik2018-12-06 20:30

Västervik och Österåker är ganska lika varandra men närheten till Stockholm är en stor faktor i att Österåkers kommun expanderar kraftigt, med runt 1 000 invånare per år.

Och mer ska det bli, berättar Staffan Erlandsson. Han är nybliven kommundirektör och berättar att målet är att gå från 45 000 invånare idag, till att vara 70 000 år 2040.

– Vi har startat ett kvalitetsarbete i hela kommunen som ska kunna ge den effekten, säger han.

Erlandsson är skriven i Åkersberga, men veckopendlar hem till familjen i Västervik.

– De båda kommunerna har liknande utmaningar även att vi har större pendling och en annan infrastruktur.

Närmast kommer Staffan Erlandsson, som under många år var skolledare i Västerviks kommun och till slut innehade posten som gymnasiechef, från tjänsten som skoldirektör i Österåkers kommun. Sedan en tid tillbaka har han också varit tillförordnad kommundirektör.

– Det blir ett lite större ansvar såklart och det känns väldigt spännande att få ta tag i andra frågor. Det känns fantastiskt samtidigt som jag är ödmjuk inför den här uppgiften, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!