Förslag: Varmare bassäng i simhallen

Västerviksbon saknar en varmare bassäng avsedd för sjukgymnastik i anslutning till simhallen i Västervik. Nu har frågan tagits upp i kommunstyrelsen.

Det behövs en varmare bassäng i simhallen i Västervik, anser en Västerviksbo. Foto: Ellinor Harrysson

Det behövs en varmare bassäng i simhallen i Västervik, anser en Västerviksbo. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-05-03 15:00

I oktober 2017 lämnade en boende i Västervik in ett medborgarförslag om en ny simhall. Förslagsställarens önskemål var en bassäng likt den som landstinget har. Det vill säga en varmare bassäng, cirka 35 grader, avsedd för sjukgymnastik, vattengymnastik och olika rörelser som leder till en förbättrad hälsa och livskvalité för de med artros och reumatiska problem. Personen menar att en sådan bassäng skulle bli tillgänglig för fler då man idag behöver remiss för att kunna använda landstingets bassäng. Simhallen har dessutom bättre öppettider och är öppen sju dagar i veckan. Förslaget var också att bra rörelser/instruktioner ska visas på en storbildsskärm vid bassängen.

Kommunstyrelsens förvaltning har lämnat ett svar på motionen. Förvaltningen skriver att man under 2017 samlade in förslag och synpunkter kring vad en ny simhall ska innehålla.

- Bland de synpunkter som lämnats finns sådana som liknar förslagsställarens, skriver förvaltningen.

Samtidigt förs en diskussion med representanter för landstinget kring hur ett samanvändande av den nya anläggningen kan ske, bland annat för de syften som personen efterlyser.

Medborgarförslaget läggs till de övriga förslagen som kommit in i arbetet med att planera den nya simhallen och därmed anser kommunstyrelsen att förslaget är besvarat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om