Försökte döda för att hamna i fängelse

- Jag försökte döda honom för att få fängelsetid och därmed säkra mat och husrum! - Jag valde 73-åringen som offer, han har ju levt sitt liv ändå. Denna tragiska men dramatiska förklaring levererade en 30-årig man från Kristdala då han på onsdagen stod åtalad för försök till dråp på en patient på sjukhuset i Västervik. Mannen försökte skära och sticka patienten i halsen med en matkniv.

Västervik2008-01-24 07:11

Mannens förklaring till dråpförsöket mer eller mindre chockade de flesta i tingssalen. Ett vittne berättade att han såg hur den tilltalade gjorde två skärrörelser från sida till sida på patientens hals. När han inte nådde önskat resultat började han sticka kniven mot halsen och åstadkom ett par sår.
Att mannen misslyckades i sitt syfte att döda 73-åringen kan tillskrivas personalen på avdelning 21 där dramat utspelades.

Räddningen...
- Jag satt mellan 30-åringen och hans utvalda offer då den tilltalade plötsligt rusar upp från matbordet med en matkniv i vänsterhanden. Han tar ett grepp om patientens hals samtidigt som han attackerar med kniven mot halsen. Jag lyckades få ner de båda på golvet men hamnade underst själv innan mina kolleger kom till undsättning och vi lyckades förhindra en katastrof, berättade den skötare som först ingrep.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om