Försökte sälja stulen motorcykel

En man i 20-årsåldern från Västerviks kommun döms för flera brott som han begått under 2015. Mannen döms till skyddstillsyn.

Västervik2018-03-01 10:00

Den tredje oktober 2015 stals en motorcykel på Stora Trädgårdsgatan i Västervik. Efter tips om var motorcykeln fanns hittades den vid Ö&B i Västervik, lutad mot en vägg. Enligt ägaren gick den knappt att känna igen då alla dekaler och även viss utrustning var borta. Två män pekades ut som skyldiga till brottet, varav den ena nu döms vid Kalmar tingsrätt.

Mannen som nu är i 20-årsåldern döms för tillgrepp av fortskaffningsmedel och häleri, men det är inte de enda brotten han gjort sig skyldig till.

Kort efter händelsen med motorcykeln stoppades mannen när han körde bil på Rullstensvägen i Västervik. Han var påverkad av narkotika, och dessutom beväpnad med kniv.

Själv hävdar mannen att han just hade köpt bilen när han stoppades av polisen. Vid ett tillfälle hade mannen precis köpt en ny bil när han stoppades av polisen. Tidigare under dagen hade han rökt cannabis och tagit lite bensodiazepin. Han förnekar dock att den cannabis som polisen hittade i handskfacket tillhörde honom själv. Enligt mannen var det bara olyckliga omständigheter som gjorde att han råkat inta samma sorts narkotika som hittades i handskfacket. Han hade inte gått igenom bilen och kände därför inte till att narkotikan låg där.

Enligt domen har mannen varit påverkad av narkotika vid flera tillfällen, bland annat MDMA och cannabis.

Brotten han döms för är tillgrepp av fortskaffningsmedel, häleri, olovlig körning vid två tillfällen, rattfylleri vid två tillfällen, ringa narkotikabrott vid fem tillfällen samt brott mot knivlagen.

I mars 2015 dömdes mannen till ungdomsvård för ringa narkotikabrott och i augusti 2016 meddelades han en straffvarning på grund av bruk av narkotika. Mannen började tidigt bruka droger och har genomgått hela 12-stegsprogrammet.

Merparten av de gärningar som mannen nu döms för begicks när han var 17 år. Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn med skyldighet att genomgå de behandlingsprogram som frivården anser är nödvändiga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om