Första pris till Västervikselever

Ecolicious UF från Västerviks Gymnasium kammade hem första pris i kategorin Årets Affärsplan på den regionala UF-mässan i Kalmar. - Det känns bara kul. Det är ett slags kvitto på allt jobb man har lagt ner och att det var värt mödan, säger Gustav Lindwall, som driver företaget tillsammans med Gustav Jonsson, Ebba Petersen och Gustav Johansson Strand.

Ecolicious UF vann första pris i kategorin "Årets affärsplan" på den regionala UF-mässan i Kalmar. Foto: Mathilda Ivarsson

Ecolicious UF vann första pris i kategorin "Årets affärsplan" på den regionala UF-mässan i Kalmar. Foto: Mathilda Ivarsson

Foto:

Västervik2015-03-14 05:05


På den regionala UF-mässan medverkar hundratals unga UF-företagare för att visa sina affärsidéer, sälja, inspirera och tävla. UF-företagen tävlar i olika kategorier och några går direkt vidare till SM i Ung Företagssamhet. Från Västerviks Gymansium vann Ecolicious UF första priset för "Bästa affärsplan", en tredje plats för "Hållbart företagande" och en fjärde plats för "Bästa vara". Ytterligare ett företag från Västerviks Gymnasium, Sock Lock UF, tog hem en tredjeplacering i kategorin "Bästa säljare".

"Ligger i tiden"
Ecolicious UF tävlade med sin ekologiska matkasse.
Varför tror du att ni vann?
- Vi la ner mycket tid på vår affärsplan, det ska jag inte sticka under stol med. Gustav (Johansson Strand) är väldigt duktig på ekonomi. Vi kompletterar varandra väldigt bra i gruppen, säger Gustav Lindwall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om