Fotbollsläger med spansk filosofi i Västervik

För tredje året i rad är Spanska akademin på plats på Bökensved för spanskt fotbollsläger. 25 barn och ungdomar står redo för lägrets andra träningsdag.

Fotbollsläger på Bökensved.

Fotbollsläger på Bökensved.

Foto: Frida Westergård

Västervik2018-07-03 15:15

Dagen börjar såklart med snack om VM. Sedan är det dags för uppvärmning. De unga fotbollsspelarna springer runt planen i en klunga. Vid sidan av står tränarna Javier Goméz och Alberto Manga. Båda kommer från Spanien, men Goméz som är huvudansvarig för Spanska akademin bor sedan några år tillbaka i Helsingborg. Han har åkt runt och tränat lag i hela världen, men framför allt FC Barcelonas ungdomar. Alberto Manga har själv spelat fotboll i samma klubb. Sina erfarenheter tar de med sig ut på planen på Bökensved.

– I Spanien fokuserar vi mer på teknik. I Sverige är det annorlunda, det är mer fysiskt spel. Men här jobbar vi med det tekniska passningsspelet. Och samspel, säger Javier Gomés.

Lägret har inte bara lockat barn från trakten, i år är det också spelare från Nässjö och Stockholm som deltar. Ella Aydin och Emma Hallerström, som båda är med på lägret för första gången tycker att de redan lärt sig mycket.

– Man måste titta upp och passa hårdare.

Några som varit med på lägret tidigare är Mario Zouein, Erik Apelqvist, spelare i IFK P06 och Noel Fageryd, från Tullinge TP. De trycker på att man måste lära sig att hålla bollen och jobba med både anfall och försvar.

En som också är engagerad i fotbollsträningen är Carla Zouein, kontaktperson för Spanska akademin. Hon tycker att lägret är viktigt för Västerviks barn och ungdomar.

– Ofta fokuserar man på sånt här i större städer, men vi har också ungdomar som vill utvecklas, säger Carla Zouein som hoppas att kommunen och lokala företag i framtiden vill vara med och stötta det spanska fotbollslägret.

Ella Aydin tycker att det är roligt att vara med på det spanska fotbollslägret.
Ella Aydin tycker att det är roligt att vara med på det spanska fotbollslägret.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!