Frågan: Varför slängs grejerna?

För ett tag sedan tog kommunen över driften av Lindögården från konkursdrabbade Polstjärnan. Nu står en container utanför och förbipasserande undrar varför man slänger inventarier som ser ut att vara helt okej.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2019-08-27 06:00

Kommunen har tagit över driften av Lindögården efter Polstjärnan AB som gått i konkurs. Sedan en tid tillbaka slänger man inventarier och förbipasserande har regerat på att många av sakerna ser helt okej ut och att de skulle gå att använda. Istället verkar man köpa nytt.

Annica Mässing är områdeschef i området där Lindögården ingår och berättar att det man slänger är sådan som man inte kan använda längre.

– Det är skräp som slängs. Kvalitetsmöbler klär vi om, sådant vi kan ha användning av sparar vi. Men vissa saker är skräp och det slänger vi.

Bland annat har man slängt gardiner och lite möbler, och kommer att köpa nytt.

– Det finns saker kvar sedan Attendocare-tiden, inget har rensats ut. När vi tog över hittade vi svarta gardiner i fönster, det ska man väl inte ha på ett äldreboende? Vi hittade lila gardiner vid en röd soffa. Det såg verkligen inte kul ut, säger Annica Mässing.

– I våra verksamheter ska det vara fint, rent, snygg och hemtrevligt. Det är våra äldre värda, de är människor som ska trivas där de bor. Det handlar om människovärde.

En del sparas, om man tror att någon annan del av kommunen kan ha användning för det, annat går till kommunala Återbruket.

– Vi har också köpt möbler anpassade för äldre, där man kommer under vid borden med rullstolen, bland annat. Nu gör vi det mer enhetligt, finare och hemtrevligt igen.

I containern ligger diverse saker, förbipasserade har reagerat på att mycket ser fint ut. Men det som slängs är sådant man inte har användning för. Nu vill man göra fint på kommunens nyaste boende.
I containern ligger diverse saker, förbipasserade har reagerat på att mycket ser fint ut. Men det som slängs är sådant man inte har användning för. Nu vill man göra fint på kommunens nyaste boende.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!