Från Ystad till Haparanda

Ändlösa grusvägar, pasta sju dagar i veckan och en hel del regn. Men också härliga naturupplevelser, möten med nya människor och extremt vältränade benmuskler. Så kommer kanske Kalmartjejerna Emeli Karlsson och Eleonor Broström sammanfatta sommaren 2015.

Västervik2015-06-27 04:05


På en gräsmatta mitt i Loftahammar sitter två tjejer och lagar mat på ett trangiakök. Två racercyklar står en bit bort, packväskorna bredvid. Det är lunchpaus bestående av pasta med pulversås, vatten, frystorkat kaffe och pulvermjölk.
- Det gäller att ha så lätt packning som möjligt, och att äta billig mat, säger Eleonor Broström som gör sitt livs cykeltur tillsammans med Emeli Karlsson. Från Ystad till Haparanda.
- Då blir det den här kosten.

Cykla i kohage
Natten tillbringade de i ett tält på Lysingsbadet. Tält, sovsäck och liggunderlag är något de räknar med att använda under hela den månad de är ute och cyklar.
- Men natten till onsdag fick vi sova hemma hos ett äldre par i Oskarshamn. De tyckte så synd om oss när regnet vräkte ner.
Vad cyklar ni för vägar, två-ett-vägar känns ju inte säkra?
- De går att undvika, vi cyklar alternativa vägsträckor. De är längre och tar oss på de mest oväntade upplevelser. När vi cyklade mellan Oskarshamn och Västervik till exempel. Det var bara grusväg, som att cykla i honung efter allt regn och med smala racerdäck. Sista biten gick i en kohage, då tänkte vi vända men mötte en bonde som sa att nej, nej, det är rätt väg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om