Frisersalong växer och öppnar i nya lokaler

I måndags var det dags för People att öppna i nyrenoverade lokaler på Båtsmansgatan i Västervik. En pampig lokal med högt i tak och generösa ytor. – Det känns jättebra! Här har vi möjlighet att utvecklas och testa massor med nya idéer, säger ägaren Marie Sevlidis.

Marie Sevlidis har nyöppnat på Båtsmansgatan i Västervik. Foto: Lena Dahlberg

Marie Sevlidis har nyöppnat på Båtsmansgatan i Västervik. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-12-01 15:00

Med nio anställda frisörer, samt sex frisörelever, behövs stora ytor. Och här finns utrymme för det mesta: ett rum för brud och make up, ett avskilt schamponeringsrum samt många platser för klippning och styling. Dessutom en loungeavdelning.

– Vi har tänkt lite som restaurangbranschen, inte sneglat på andra salonger, säger Marie Sevlidis.

– Det är min man Christos och jag som ritat och designat, inrett och färgsatt. Vi ville ha flera olika rum, det ska också kännas skönt att bara hänga här.

Marie Sevlidis är utbildad frisör och har även varit utbildare inom Goldwell i Stockholm.

Nya idéer under 2017 De många resorna gjorde att jobbet blev ganska ensamt så hon bestämde sig för att öppna egen salong.

– Jag ville ha kunder och ett team omkring mig. 2005 öppnade jag People på Rådhusgatan i Västervik. Ett par år senare flyttade vi till Hamngatan.

För två månader sedan började jobbet med att iordningställa den nya salongen på Båtsmansgatan. Här finns även New Generation, ett ungt och kaxigt koncept, enligt Marie Sevlidis. Något som behövs för att säkra ny arbetskraft.

– Vi har sex elever från Västervik, Stockholm och Oskarshamn. De jobbar här för att få sina timmar som frisör. De skaffar sig också en egen kundkrets, och har möjlighet att flytta över till People längre fram.

Lokalens öppna ytor ger möjlighet till betydligt mer än att ”bara” vara en frisersalong.

– Under nästa år kör vi igång med en DJ som spelar musik på lördagar. Tanken är att man ska landa här mellan shoppingen och förfesten, där vi fixar stylingen.

Marina Alvinell klipper sig hos Petter Adolfsson på People.
Marina Alvinell klipper sig hos Petter Adolfsson på People.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om