Full fart i Västerviks centrum

Dans, kultur, kommers, politik och mode. Det fanns något för de flesta under en av försommarens mest händelsefyllda lördagar i Västervik.

Flytten till Strandvägen verkar lyckad. Det var mycket folk i rörelse under förmiddagen.

Flytten till Strandvägen verkar lyckad. Det var mycket folk i rörelse under förmiddagen.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-05-19 21:07

En liten krock blev det mellan evenemangen i Västervik och Gamleby den här helgen. Men det var ändå ingen brist på "folk på stan" i Västervik. Lions vårmarknad var i år förlagd till Strandvägen, ett faktum som kanske gjorde den mer strosvänlig än vanligt, det var ingen brist på flanörer den här lördagen. Bland försäljarna fanns kläder, mat, godsaker och prylar.

På Grönsakstorget hade eleverna i årskurs två på sömnadsprogrammet på Gamleby folkhögskola redovisning av sina terminsprojekt i form av en modevisning med egna kollektioner. Elin Öhrling är lärare på programmet.

– Det har gått jättebra! Vi brukar har folkhögskolans dag i Gamleby men i år valde vi att visa upp oss på andra platser och det funkar fint, säger hon.

Nedtonade kreationer blandades med mer fantasieggande sömnadsprojekt och med klassiska plagg med nytt snitt.

På Stora Torget hade Kulturskolan fullt program under stora delar av dagen. Bland annat fick dansare, teaterelever och musikelever fick visa vad de gick för inför en stor publik. Bland annat fick vi se modern dans i flera omgångar och höra pampiga disneystråkar från stråkeleverna. Men det blev även en bit teater från teatereleverna.

På Strandvägen var det inte bara handel som gällde. De politiska partierna passade också så här under valåret på att prata samhällsfrågor med förbipasserande och på Hultgrens bokhandel signerade förra partiledaren i dåvarande Folkpartiet Lars Leijonborg sin bok.

Bland försäljarna fanns ballonger, mat, godis och kläder.
Bland försäljarna fanns ballonger, mat, godis och kläder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!