Full och påtänd knivman körde in i bergvägg

Med amfetamin och 1,59 promille alkohol i blodet körde den knivbeväpnade 35-åringen i hög fart över både spärrområden och spärrlinjer. Han körde in i ett vajerräcke och sen i en bergvägg. Nu döms han till fängelse för en lång rad brott.

Foto:

Västervik2017-12-22 13:11
Det handlar om fyra fall av grov olovlig körning, två rattfyllerier en smitning från olycksplats och grov vårdslöshet i trafik. Mannen döms också för att han flera gånger haft knivar och en yxa på allmän plats.
Den 29 april i fjol körde han bil på E 22:an utanför Västervik. Det gick fort och han gjorde flera vårdslösa omkörningar och körde över både spärrlinjer och spärrområden och in i ett vajerräcke. Sen tog färden slut mot en bergvägg. Det hindrade inte 35-åringen att fly från platsen. Den gången hade en kniv på sig.
Bara några veckor tidigare greps han i Mönsterås. Den gången hade han både kniv och en yxa med sig.
Mannen har också stoppats i bil vid ytterligare två tillfällen i år i Västervik. Dels den 8 januari, dels den 30 januari. Första tillfället var han påverkad av narkotika och den senare gången hade han 0,37 promille alkohol i blodet.
Utöver detta har han stoppats för olovlig körning en gång i Mönsterås i år.
Polisen har beslagtagit fyra knivar, en yxa och två bilar för mannen. Beslagen ska nu förverkas. Tingsrätten dömer mannen till fängelse i fyra månader.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om