Fullt på trygghetsboendet

Nu är det fullt. Alla lägenheter i trygghetsboendet på Långrevsgatan i Västervik är uthyrda - före inflyttningsdatum.

Foto: TT/pressbild

Västervik2018-04-02 12:00

Intresset för att bo i trygghetsboende i Västervik är stort. Det märktes redan när det första trygghetsboendet invigdes vid Rosavilla. Sedan dess har ytterligare ett boende byggts i Midgård och ytterligare ett är under uppbyggnad, den här gången på Långrevsgatan där det blir 15 lägenheter i storlekarna tvåor och treor.

Att bo i trygghetsboende innebär att man bor i en vanlig lägenhet med hög tillgänglighet för de som vill ha extra trygghet, bekvämlighet och möjlighet till gemenskap i vardagen. På Långrevsgatan förstärks gemenskapen genom en atriogård som förbinder det särskilda boendet och trygghetsboendet. Även den börjar nu ta form.

Uthyrt

Inflyttning sker i maj, men boendet är redan fullt.

- Alla våra lägenheter i det nya trygghetsboendet på Långrevsgatan är uthyrda, skriver Bostadsbolaget.

Att många vill bo i trygghetsboende blev än mer tydligt i socialnämndens enkätundersökning om framtidens äldreomsorg. Där svarar 39 procent att de vill flytta till ett trygghetsboende, vilket är fler än antalet som vill flytta till en hyresrätt.

- Det är ett kvitto på att våra satsningar på trygghetsboende är rätt, samt att det finns ett stort behov av hyresrätter i kommunen, sa Angelica Katsanidou (S), ordförande i socialnämnden.

Ett nytt trygghetsboende kommer även att byggas i Gamleby så småningom. Även där är intresset för lägenheterna stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om