Fyra kommuner samarbetar

Under två år har Norrköpings kommun, Söderköpings kommun, Valdermarsviks kommun och Västerviks kommun tillsammans med Region Östergötland arbetat med att ta fram ett gemensamt planeringsdokument för kommunernas sammanhängande skärgårdsområde. Nu får allmänheten chansen att säga sitt.

Västervik2015-06-18 22:19


- Vi vill ha mer enhetlighet i hur vi hanterar skärgården, säger Lotti Jilsmo, landsbygdsutvecklare i Västerviks kommun.
Hon nämner flera praktiska skillnader, bland annat regler för strandskydd. I Östergötland gäller 300 meter. Motsvarande siffra i Västervik är 150 meter.
- I Västervik har vi sophämtning på våra öar, det har man inte i Östergötland. Där får man ta med sig soporna till land, säger Lotti Jilsmo.
Syftet med programmet är att ge en samlad bild av områdets förutsättnignar som ska ligga till grund för kommunernas och regionens framtida planering och insatser kust- och skärgårdsområdet.
- Vi har mycket att vinna på att samverka, till exempel om vi kan samordna offentliga tjänster. Det är viktigt att vi har gemensamma mål, säger Lotti Jilsmo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om