Gamlebybo mordmisstänkt

En man bosatt i Gamleby misstänks för ett knivmord begånget i Mariestad. Mannen greps några dagar efter brottet och sitter numer häktad i väntan på åtal.

Västervik2013-09-30 06:35

En man i 45-årsåldern från Mariestad i Västergötland blev förra fredagen knivhuggen till döds i närheten av sin bostad på Verkstadsgatan i de östra delarna av centrala Mariestad. Förra måndagen kunde en man gripas som misstänkt för brottet.

Från Gamleby
Det rör sig om en man i 40-årsåldern med bostadsadress i centrala Gamleby. Mannen har dock kopplingar till Stockholm såväl som till Västergötland.
Gamlebybon har förhörts under förra veckan och efter gripandet kom snabbt ett beslut om att mannen skulle anhållas.
I onsdags lämnade åklagare i Skövde in en häktningsframställan till Skaraborgs tingsrätt där Gamlebybon begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagaren finns det risk för att Gamlebybon fortsätter sin brottsliga verksamhet om han får vara på fri fot.
Skaraborgs tingsrätt beslutade i torsdags att häkta mannen i väntan på åtal. Någonting framkom dock under häktningsförhandlingen som gjorde att mannen misstänks för dråp (på sannolika skäl) istället för mord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om