Gårdsförsäljning - ett bra komplement till lantbruket

Anders Gunnarsson är fjärde generationen på Sandereds gård utanför Loftahammar. Här betar ett 70-tal kor och deras kalvar - och tjuren Dagobert förstås.

Anders Gunnarsson har ett 70-tal kor med ungefär lika många kalvar, många av dem av rasen charolais.

Anders Gunnarsson har ett 70-tal kor med ungefär lika många kalvar, många av dem av rasen charolais.

Foto:

Västervik2013-08-28 06:41


För drygt 20 år sedan tog Anders Gunnarsson över gården från sina föräldrar och sadlade om från mjölkproduktion till köttdjur.
- Jag föder upp kalvarna och skickar dem till slakteriet i Linköping. Håkan Jonsson i Brantestad styckar de djur som jag säljer i gårdsbutiken.

Förädlade produkter
Anders Gunnarsson, Gunnsens Fisk & Skärgårdskött, kompletterar köttproduktionen med fiske av både flundra, strömming och sik. Dessutom odlar han regnbågslax i liten skala.
- Fiskat har jag gjort sedan lång tid tillbaka, men laxodlingen började jag med för kanske tio år sedan.
- Kött började jag sälja i gårdsbutiken förra sommaren. Här finns även förädlade produkter från Wadstens chark, bland annat rökt ytterlår och korv. Laxen röker jag själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om