För drygt 20 år sedan tog Anders Gunnarsson över gården från sina föräldrar och sadlade om från mjölkproduktion till köttdjur.
- Jag föder upp kalvarna och skickar dem till slakteriet i Linköping. Håkan Jonsson i Brantestad styckar de djur som jag säljer i gårdsbutiken.
Förädlade produkter
Anders Gunnarsson, Gunnsens Fisk & Skärgårdskött, kompletterar köttproduktionen med fiske av både flundra, strömming och sik. Dessutom odlar han regnbågslax i liten skala.
- Fiskat har jag gjort sedan lång tid tillbaka, men laxodlingen började jag med för kanske tio år sedan.
- Kött började jag sälja i gårdsbutiken förra sommaren. Här finns även förädlade produkter från Wadstens chark, bland annat rökt ytterlår och korv. Laxen röker jag själv.
Gårdsförsäljning - ett bra komplement till lantbruket
Anders Gunnarsson är fjärde generationen på Sandereds gård utanför Loftahammar. Här betar ett 70-tal kor och deras kalvar - och tjuren Dagobert förstås.
Anders Gunnarsson har ett 70-tal kor med ungefär lika många kalvar, många av dem av rasen charolais.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!