Gemensam kamp mot farliga nätdrogen Spice

Nätdrogen Spice har ökat markant i Västervik under sensommaren och hösten 2014. Det finns fall där drogen har använts så långt ner i åldrarna som 12-13 år och riskerna för allvarliga skador eller i värsta fall dödsfall är mycket stora. I tisdags kväll bjöd polis, kommun och landsting in till ett möte för att informera föräldrar om nätdrogen.

Maria Appelqvist och Lasse Larsson, fältare, informerade tillsammans med Tommy Ankarman och Samuel Bishop som är ungdomspoliser i Västervik.

Maria Appelqvist och Lasse Larsson, fältare, informerade tillsammans med Tommy Ankarman och Samuel Bishop som är ungdomspoliser i Västervik.

Foto:

Västervik2014-10-23 06:52


Spice sprider sig explosionsartat över hela landet och även i Västervik. Under sensommaren och tidiga hösten 2014 har drogen ökat markant. Vid flera tillfällen har ungdomar påträffats med drogen, bland annat på Västerviks gymnasium. Uppenbarligen väcker det oro hos många föräldrar i kommunen, för det var många som sökte sig till informationsmötet som hölls på Mejeriet i onsdags kväll. Så många att stolarna inte ens räckte till. Polisen, kommunen och landstinget gav information om drogen och om hur de arbetar förebyggande.
- Vi försöker att gå in mer i klasser och prata med ungdomarna. Vi besöker även gymnasiet varje torsdag. Men vi måste hjälpas åt, det räcker inte med den professionella hjälpen. Prata med era ungdomar, var oroliga och jobbiga föräldrar, säger polisens teamchef Lisa Koblanck.

Samma påverkan som Cannabis
Spice är en rökdrog som tillverkas av torkade örter och växdelar, kristaller och lösningsmedel. Lösningsmedlet kan tillverkas på egen hand eller köpas färdigblandat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om