Georgsson börjar se slutet

"Kan vara de två sista veckorna jag spelar hockey"

LÄGE FÖR NYTT SEGERVRÅL. Det har jublats rejält i Västerviks IK den här säsongen. I kväll gästar Borlänge serieledande VIK. Kommer Emil Georgsson få släppa loss segervrålet igen? Foto: Micael Rundberg

LÄGE FÖR NYTT SEGERVRÅL. Det har jublats rejält i Västerviks IK den här säsongen. I kväll gästar Borlänge serieledande VIK. Kommer Emil Georgsson få släppa loss segervrålet igen? Foto: Micael Rundberg

Foto:

Västervik2016-03-24 07:17


Han är 30 år ung och går mot ännu en fantastiskt bra säsong. Men Västerviks IK-ikonen Emil Georgsson är långt ifrån säker på att det blir någon fortsättning på karriären i höst.

- Det här kan vara de två sista veckorna jag spelar hockey, säger han.

Dessa två veckor inleds med hemmamatch mot Borlänge i kväll.

2007 värvades Emil Georgsson till Västervik från Uppsala. Förutom två säsonger i Vimmerby har han varit klubben trogen sedan dess.

Med sina drygt 250 matcher i det rödvita stället står Emil för mycket av lagets rutin och framför allt hjärta.

Trots flera förfrågningar har det aldrig blivit spel i Allsvenskan för den tekniske centern. Och nu när hans Västerviks IK äntligen är på god väg dit är han ytterst tveksam till att fortsätta spela nästa säsong.

- Jag kommer att ta mig en rejäl funderare. Självklart är det tråkigt att åren går. Hockeyn har varit mitt liv sedan jag var sex år, men det här kan vara de två sista veckorna som jag spelar hockey.

Är du rädd för att du inte skulle hålla i HockeyAllsvenskan?
- Klart som fan att jag är rädd för det, haha. Visst, jag skulle säkert kunna fylla en roll där, men jag vet ju också vad som väntar. Jag fyller 31 nästa år och kommer förmodligen inte utvecklas så mycket mer. För mig handlar det mer om att hålla mig kvar på den här nivån. Att dämpa fallet så man inte rasar ihop helt. Sedan blir ju inte försäsongerna roligare med åren - däremot allt viktigare, tyvärr.

Vad är huvudskälet till att du tvekar om en fortsättning?
- Tiden. Framför allt om vi skulle gå upp. Då blir det en helt annan situation. Det kommer inte gå att jobba heltid och jag vet inte heller om min arbetsgivare skulle kunna pussla ihop ett pussel med mig på deltid. I min ålder blir det aldrig aktuellt att säga upp sig från en fast tjänst för att spela hockey bara nåt eller ett par år till.

Fem av tio omgångar är nu spelade av kvalserien till HockeyAllsvenskan. Västervik toppar och har ett gyllene läge att äntligen kliva upp i finrummet igen.

Hur många spelare i dagens VIK tror du skulle hålla i HA?
- De flesta, om inte till och med alla, håller HA-klass eller skulle kunna göra det. Nu har vi visserligen mött de två bottenlagen från allsvenskan, men jag tycker inte det är någon som helst skillnad mellan dem och lagen i Allettan. Det finns massor med spelare från ettan som skulle kunna ta steget, för det är inte så stort som man tror. Man behöver kanske ett tiotal matcher för att komma in i spelet i allsvenskan och det svåra är nog snarare att få just dessa.

Läs hela intervjun i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om