Glada nyheter för landsbygden

Nu kan föreningar eller grupper på landsbygden ansöka om idéslanten - en regional bygdepeng från Regionförbundet.

En bra idé för landsbygden ger möjlighet till regionalt stöd.

En bra idé för landsbygden ger möjlighet till regionalt stöd.

Foto:

Västervik2018-04-11 00:00

Den regionala bygdepengen är inrättad för att främja lokal utveckling på landsbygderna i Kalmar län. Målgrupperna är föreningar och grupper som kan söka bidrag för mindre utvecklingsinsatser som främjar bygden.

- För att ni ska bli beviljade stöd krävs att insatsen främjar lokal utveckling och är väl förankrad i bygden där den ska genomföras. Det kan exempelvis handla om kostnader för hyra av lokal eller föreläsare, ordna dialoger och möten eller för att genomföra en studieresa. Den regionala bygdepengen får inte användas för lönekostnader eller fysiska investeringar. Föreningen eller gruppen som ska genomföra insatsen måste ha minst tio medlemmar och insatsen måste komma både kvinnor och män till del, skriver Regionförbundet.

Maxbeloppet som kan sökas är 15000 kr per ort och år. Ansökan sker genom kontakt med landsbygdsutvecklaren vid Regionförbundet, Daniel Granello. Till honom ska en beskrivning lämnas med uppgifter om föreningen eller gruppen, kontaktperson, en beskrivning av själva insatsen och hur den är förankrad i bygden, samt en översiktlig budget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om