Gränslösa clowner gästade Gamleby

Gamleby Folkets Park gästades på tisdagen av den internationella organisationen "Clowner utan gränser" som genom skratt vill göra livet lite roligare för barn som inte har det lätt i livet. Föreställningen lockade en mycket stor publik.

Camilla Ros med världsmusikerna i bakgrunden.

Camilla Ros med världsmusikerna i bakgrunden.

Foto:

Västervik2016-06-29 10:00

De flesta av oss känner väl till "Läkare utan gränser" men "Clowner utan gränser " är nog inte lika bekanta. På tisdagen gästade de Gamleby Folkpark med sin premiärföreställning för säsongen. Under sommaren kommer sedan den 12 man stora ensemblen att gästa 20-talet olika Folkets Hus och Parker runt om i Sverige. Sanne Svan är initiativtagare i Gamleby.

Det handlar om integration, kan man skratta ihop så kan man prata lite , även om man inte förstår allt.

Internationell verksamhet

Anthony Cooks som är turnéledare berättar att ensemblen består av sex stycken clowner, tre världsmusiker, en tekniker och en regissör. Uppgiften är att sprida skratt och glädje där tillvaron inte är så lätt, till exempel i flyktingläger och på barnhem. "Clowner utan gränser" är en internationell organisation som är verksam i nästan 15 länder och har flera hundra anställda som volontärer. Man har haft verksamhet i Sydsudan, Rwanda och på sista tiden mycket bland flyktingar i Grekland.

Man finansieras av FN internationellt och bland annat av Postkodlotteriet i Sverige.

Det kommer ett kalas till Folkets Park berättar Anthony Cooks, det blir magi, akrobatik och clowner med ovanliga egenskaper.

Fullsatt

Camilla Rud är regissör i "Clowner utan gränser" men har arbetat som artist sedan 2008. Hon berättar att precis som i "Läkare utan gränser" skickar man bara ut proffs, själv har hon en mastersexamen i "fysisk komedikonst" från Teaterhögskolan i Stockholm.

Det är de bästa av de bästa som är med i den här föreställningen, så vi hoppas på fullsatt!

Och fullsatt blev det, runt 800 personer kom till Gamleby Folkets Park.

Det är sanslöst, myser en nöjd Sanne Svan efter en mycket lyckad föreställning.

Turnéledare Anthony Cooks lyfter regissören Camilla Ros.
Turnéledare Anthony Cooks lyfter regissören Camilla Ros.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om