Grov fridskränkning

Åklagaren yrkade på fängelse för den 28-åring som åtalats för bland annat grov kvinnofridskränkning. Men tingsrätten beslutade efter rättegången att försätta mannen på fri fot, i väntan på domen.

Västervik2006-02-09 07:56

I går hölls rättegången mot den 28-åring som stått åtalad för grov kvinnofridskränkning, misshandel och olaga hot (av en annan man), vapenbrott, drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott, hot mot tjänsteman, häleri, skadegörelse och förseelse mot fordonsskattelagen.
Rättegången, som pågick hela dagen, inleddes med det häleri som mannen misstänktes ha gjort sig skyldig till i somras.
En moped, som stulits vid vägen mellan Hummelstad och Hallingeberg, hittades senare i 28-åringens garage.
Han förklarade saken med att han köpt mopeden efter att han sett en annons på internet. Han skrev till och med kvitto. Men han kunde inte säga vid rättegången var det kvittot sedan tog vägen och mindes bara förnamnet på köparen.
Mopeden hade fått slut på bensin och fick därför stå kvar vid vägkanten till nästa dag, men då var den borta.
Den var låst när pojken som hade den lämnade den.
Ändå påstod den åtalade att han vid köpet hade fått med en nyckel till mopeden, fast det inte gick att starta med den. Det ska dock berott på att det var fel på tändningslåset.
Den 7 november ska han ha gjort sig skyldig till drograttfylleri i Gunnebo. Samma dag slog han sönder alla rutorna till en annan mans bil, vilket han också erkände. Han uppgav att mannen var skyldig honom pengar. Men några pengar fick han inte.
Då tog han med sig ett basebollträ och åkte - påtänd av amfetamin - till macken i Verkebäck, där den andre mannens bil var uppställd. Där slog han ut alla rutorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om